Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare på hemvägen

Gäddan högg när vobblern låg och guppade på ytan.

Angelica Bodin hade nästa gett upp i sökandet efter gös när det till slut högg. När denna är i båten får hon ett gäddhugg av det mer ovanliga slaget.
Under tiden man fotograferade gösen låg vobblern från hennes andra spö och guppande i ytan. Då högg gäddan!
– Medan jag trilskas med att få upp gäddan, återsätter min båtkamrat gösen, berättar Angelica.
Efter en fajt på tio minuter landar hon till slut en 102 centimeter lång gädda. Nytt personligt rekord och medlem i hundraklubben. Vi säger grattis och hoppas på återseende.
Här hittar du all information om 100-klubben.
Har du något annorlunda och roligt hugg som du vill dela med dig av? Kommentera här nedan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta