[/caption] " /> 100-klubbare på jerk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare på jerk

Philip Swidén från Vetlanda är 100-klubbens senaste medlem.

Philip Swidén och en fiskekompis jerkfiskade i Ingarpsjön. Först tappade kompisen en fin gädda som uppskattades till fem kilo, sedan högg det på Philips jerkbait. Gäddan anmäls nu till 100-klubben.
Just efter att fiskekompisen tappat en fin gädda kastade Philip Swidén från Vetlanda mot en samling näckrosor. En gädda på 102 centimeter kunde inte motstå jerkbetet och högg brutalt.
– Den gav en riktigt rolig fajt, säger Philip i sin anmälan.
Eftersom gäddan är Philips första godkända 100-klubbare blir han belönad med ett bete från Cwc, precis som alla nya medlemmar.
Här kan du läsa mer om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta