" /> 100-klubbarna ramlar in | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
– Ett av mina roligaste fisken, trots vädret, försäkrar Tobias Johansson.
100-klubbarna ramlar in

Gäddfångsterna fortätter att ramla in i anmälningsform i Fiskejournalens 100-klubben. Alla gäddor som anmäls och godkänns deltar också automatiskt i vår uppskattade tävling Meterligan.

En av alla som fångat en gädda under augustis inledning är Tobias Johansson, Helsingborg. I ett besök hos släkten i Västerbottenssjön blev det fiske i Bodaträsket. Trots ett bedrövligt väder hade Tobias det mycket trevligt.
– Det var ett av mina roligaste fiskepass hittills, trots vädret. Efter en timmes trollingrunda som inte gav nått hugg så stannade vi vid en grynna som brukar ge fisk. Jag körde några kast med en större jigg, men när min kusin fick en abborre direkt på en mindre jigg så bytte jag också. Det högg direkt.
Den lilla jiggen visade sig vara rätt medicin för dagen En fin gädda uppenbarade sig snart vid båten. Efter håvning, avkrokning och mätning släpptes så fisken tillbaka i sjön.
Den 105 centimeter långa gäddan innebar nytt personbästa för Tobias, som nöjd proklamerar att han redan beslutat att besöka Västerbotten varje sommar framöver.

I Meterligan är det allmänt den omutliga Nicklas Hallnor som ståtar i täten. Han lär bli svårslagen i år också, men kanske kan någon ta sig ikapp och förbi under höstkanten. Följ spänningen på vår hemsida. Där ska du också titta in för att se de erbjudanden om häftigt gäddfiske vi tagit fram till dig som är medlem i 100-klubben. Missa inte det!

Ställning i Meterligan

1       4953 cm     Nicklas Hallnor, Piteå
2       3384 cm     Hampus Pacholik, Kil
3       1850 cm     Viktor Sundkvist, Arjeplog
4       1824 cm     Jörgen Carlsson, Mora
5       1612 cm     Magnus Ranberg, Arjeplog

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta