100-klubbarna ramlar in

– Ett av mina roligaste fisken, trots vädret, försäkrar Tobias Johansson.

Gäddfångsterna fortätter att ramla in i anmälningsform i Fiskejournalens 100-klubben. Alla gäddor som anmäls och godkänns deltar också automatiskt i vår uppskattade tävling Meterligan.

En av alla som fångat en gädda under augustis inledning är Tobias Johansson, Helsingborg. I ett besök hos släkten i Västerbottenssjön blev det fiske i Bodaträsket. Trots ett bedrövligt väder hade Tobias det mycket trevligt.
– Det var ett av mina roligaste fiskepass hittills, trots vädret. Efter en timmes trollingrunda som inte gav nått hugg så stannade vi vid en grynna som brukar ge fisk. Jag körde några kast med en större jigg, men när min kusin fick en abborre direkt på en mindre jigg så bytte jag också. Det högg direkt.
Den lilla jiggen visade sig vara rätt medicin för dagen En fin gädda uppenbarade sig snart vid båten. Efter håvning, avkrokning och mätning släpptes så fisken tillbaka i sjön.
Den 105 centimeter långa gäddan innebar nytt personbästa för Tobias, som nöjd proklamerar att han redan beslutat att besöka Västerbotten varje sommar framöver.

I Meterligan är det allmänt den omutliga Nicklas Hallnor som ståtar i täten. Han lär bli svårslagen i år också, men kanske kan någon ta sig ikapp och förbi under höstkanten. Följ spänningen på vår hemsida. Där ska du också titta in för att se de erbjudanden om häftigt gäddfiske vi tagit fram till dig som är medlem i 100-klubben. Missa inte det!

Ställning i Meterligan

1       4953 cm     Nicklas Hallnor, Piteå
2       3384 cm     Hampus Pacholik, Kil
3       1850 cm     Viktor Sundkvist, Arjeplog
4       1824 cm     Jörgen Carlsson, Mora
5       1612 cm     Magnus Ranberg, Arjeplog

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...