Att Edvin Johansson är medlem i hundraklubben, det kan vi se på det unika betet! " /> 100-klubbsbetet levererar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Edvin Johansson är en av landets flitigaste gäddfiskare.
100-klubbsbetet levererar

Att Edvin Johansson är medlem i hundraklubben, det kan vi se på det unika betet!
Denna fina gädda, med de ovanliga fläckarna på sidan, har nämligen tagit på ett av de unika beten som har förärats 100-klubbsmedlemmar genom åren. Det är en Buster Jerk i en specialfärg som CWC tagit fram och den finns bara i begränsad upplaga.
Snart kommer 100-klubben att presenteras i ny skepnad. Tävlingsgeneralen Nicka Hellenberg och CWC tittar på nya unika beten och spännande erbjudanden som bara är för 100-klubbsmedlemmar. Anmäl din gädda över 100 centimeter och bli medlem du också! Nu kan du göra det både på dator och i telefon.

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta