William Fjellström gav sig ut på sitt favoritfiske – gäddspinn i trakterna av Måttsund. Nu är han medlem i 100-klubben.Måttsund ligger i Norrbotten och här finns många fina platser för gädda. " /> 110 centimeter glädje | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
I många norrbottniska sjöar finns stora gäddor - och ett lågt fisketryck.
110 centimeter glädje

William Fjellström gav sig ut på sitt favoritfiske – gäddspinn i trakterna av Måttsund. Nu är han medlem i 100-klubben.Måttsund ligger i Norrbotten och här finns många fina platser för gädda.
– Just den 3 juni började som en ganska tråkig dag, berättar William.
– Vi hade inte fått mycket och hade precis bytt ställe när det plötsligt högg precis intill båten, Det blev en kort drillning. Vi vägde gäddan och tog en bild och sedan släppte vi tillbaka den. Det var största gäddan hittills för i år.
Den 110 centimeter långa gäddan gör William medlem i 100-klubben.
Glöm inte att anmäla din 100+ gädda också. Du kan göra det direkt i mobilen på Fiskejournalen.se

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta