[/caption] " /> 117 centimeter gädda på jigg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
117 centimeter gädda på jigg

Johan Engberg fick en gädda på 117 centimeter, ett nytt personligt rekord.

När linan slackade anade Johan Engberg att en gädda fattat tycke för jiggen. Ett mothugg senare blev hans misstankar bekräftade. Nu anmäler fisken till 100-klubben.
Dalälven är välkänd för sitt gäddfiske. Johan Engberg från Horndal bidrar ytterligare till älvens renommé.
Han fiskade med jigg och vid andra ankringen blev det jackpott. Det uppstod slacklina och Johan reagerade instinktivt och snabbt.
– Jag hann precis få in ett hyfsat mothugg, sedan gav sig gäddan av på en rejäl rusning.
Väl i båten mättes fisken till 117 centimeter, ett nytt personlig rekord för Johan. Fiskejournalen lyfter på kepsen och säger grattis.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta