[/caption] " /> 117 centimeter gädda på jigg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
117 centimeter gädda på jigg

Johan Engberg fick en gädda på 117 centimeter, ett nytt personligt rekord.

När linan slackade anade Johan Engberg att en gädda fattat tycke för jiggen. Ett mothugg senare blev hans misstankar bekräftade. Nu anmäler fisken till 100-klubben.
Dalälven är välkänd för sitt gäddfiske. Johan Engberg från Horndal bidrar ytterligare till älvens renommé.
Han fiskade med jigg och vid andra ankringen blev det jackpott. Det uppstod slacklina och Johan reagerade instinktivt och snabbt.
– Jag hann precis få in ett hyfsat mothugg, sedan gav sig gäddan av på en rejäl rusning.
Väl i båten mättes fisken till 117 centimeter, ett nytt personlig rekord för Johan. Fiskejournalen lyfter på kepsen och säger grattis.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta