Plötsligt händer det – när du minst anar det. Axel Hagström Fors från Ulricehamn har drömt om att fånga en gädda över 10 kilo, och när det väl inträffade så motsvarade det alla förväntningar. " /> 13-kilosgäddan högg betet framför ögonen på Axel | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Axel Hagström Fors med sin drömgädda. Foto: Privat
13-kilosgäddan högg betet framför ögonen på Axel

Plötsligt händer det – när du minst anar det. Axel Hagström Fors från Ulricehamn har drömt om att fånga en gädda över 10 kilo, och när det väl inträffade så motsvarade det alla förväntningar.

Axel och kamraten André Lövhaug åkte i helgen ut för att reka inför en gäddfisketävling, och på sätt och vis har de redan kammat hem drömpriset. Den 13,06 kilo tunga gäddan dök upp från ingenstans när de stod och resonerade i båten.

– Vi åkte runt på sjön och provade lite områden som kändes heta. Jag stod och kastade och pratade samtidigt med min polare, jag vände mig för att kolla mot draget och såg då en stor skugga komma glidande bakom draget, berättar Axel för Fiskejournalen.

Skuggan var alltså en monstergädda som hade bestämt sig för att hugga, och Axel fick alltså beskåda hela händelseförloppet från första parkett.

– Den svalde den min Rapala Peto strax under ytan. Drillningen gick rätt lätt in till båten, lite skakningar och två vändningar inne vid båten, sedan fick vi in den i håven. Det var ett drömhugg och en drömfisk, berättar en glad Axel Hagström Fors.

Gäddan var 120 centimeter lång, och med andra ord i riktigt bra kondition. Stort grattis till en magnifik fisk, säger vi på Fiskejournalen. Ni som vill följa Axels fiskeäventyr kan göra det på Instagram, team7hfishing.

Läs om nya regler för fiske:

https://www.fiskejournalen.se/fisket-kring-stockholm-kan-stramas-at-redan-till-varen/

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta