[/caption] " /> 140 000 vill ha mer fisk i haven | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
140 000 vill ha mer fisk i haven

De svenska namnunderskrifterna skickas nu till WWF:s internationella kampanj.

Svenskarna är liksom övriga invånare i EU oroade över situationen i haven. Över 140 000 människor har redan skrivit på WWF:s namninsamling ”Mer fisk” för en kraftfull förändring av EU:s fiskepolitik. I Sverige har 19 000 personer under sommaren bidragit till namninsamlingen.
– Namninsamlingen ”Mer fisk” är en uppmaning till EU-parlamentarikerna och fiskeministrarna att rösta mot överfiske, oansvariga bifångster av till exempel sjöfåglar, sälar, hajar – och mot dumpningen av fisk, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF, som tackar alla som skrivit på.
WWF kommer nu arbeta för att namnen skapar tryck på EUs politiker att rösta för en ny fiskepolitik som tar hänsyn till vad haven tål. Idag är upp emot 70 procent av Europas kommersiella fiskbestånd överfiskade.

– Människor vill ha hållbart fångad fisk från hållbara bestånd. Och alla vinner på mer fisk i haven, både havsmiljön och ekonomin i det framtida fisket. Nu måste trycket öka på parlamentariker och fiskeministrar från de länder som vill ha kvar ekonomiskt stöd för att fortsätta fiska som om haven fortfarande var fulla med fisk, säger Jenny Fors som arbetar med fiskepolicyfrågor på det svenska WWF-kontoret.
De svenska namnunderskrifterna skickas nu till WWF:s internationella kampanj som under oktober drivs vidare i Europa. Därefter sammanställs namninsamlingarna från alla länder som deltagit i kampanjen – och presenteras sedan för EU-parlamentets ledamöter i samband med den planerade omröstningen i november om den nya fiskeripolitiken.
Den internationella namninsamlingen finns här.

Här kan du se en film om kampanjen.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta