[/caption] " /> 140 000 vill ha mer fisk i haven | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
140 000 vill ha mer fisk i haven

De svenska namnunderskrifterna skickas nu till WWF:s internationella kampanj.

Svenskarna är liksom övriga invånare i EU oroade över situationen i haven. Över 140 000 människor har redan skrivit på WWF:s namninsamling ”Mer fisk” för en kraftfull förändring av EU:s fiskepolitik. I Sverige har 19 000 personer under sommaren bidragit till namninsamlingen.
– Namninsamlingen ”Mer fisk” är en uppmaning till EU-parlamentarikerna och fiskeministrarna att rösta mot överfiske, oansvariga bifångster av till exempel sjöfåglar, sälar, hajar – och mot dumpningen av fisk, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF, som tackar alla som skrivit på.
WWF kommer nu arbeta för att namnen skapar tryck på EUs politiker att rösta för en ny fiskepolitik som tar hänsyn till vad haven tål. Idag är upp emot 70 procent av Europas kommersiella fiskbestånd överfiskade.

– Människor vill ha hållbart fångad fisk från hållbara bestånd. Och alla vinner på mer fisk i haven, både havsmiljön och ekonomin i det framtida fisket. Nu måste trycket öka på parlamentariker och fiskeministrar från de länder som vill ha kvar ekonomiskt stöd för att fortsätta fiska som om haven fortfarande var fulla med fisk, säger Jenny Fors som arbetar med fiskepolicyfrågor på det svenska WWF-kontoret.
De svenska namnunderskrifterna skickas nu till WWF:s internationella kampanj som under oktober drivs vidare i Europa. Därefter sammanställs namninsamlingarna från alla länder som deltagit i kampanjen – och presenteras sedan för EU-parlamentets ledamöter i samband med den planerade omröstningen i november om den nya fiskeripolitiken.
Den internationella namninsamlingen finns här.

Här kan du se en film om kampanjen.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta