" /> 15-åring fick monsterspätta på 5,6 kilo! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Magnus med sin drömspätta som bara saknade 100 gram för att tangera världsrekordet. Den erfarna skepparen Magni Blástein gladdes åt ett nytt och imponerande båtrekord. Foto: Magnus Muurholm Madsen
15-åring fick monsterspätta på 5,6 kilo!

Magnus Muurholm Madsen lyckades fånga en av världens största rödspättor. 15-åringens rekordfisk fångades på Färöarna och mätte hela 78 centimeter!

Fångsten gjordes ombord på Magni Blásteins båt i samband med en fyradagars fiskeresa som arrangerades av den danska sportfiskeklubben Måleren. Mängder av stora plattfiskar kom upp och Magnus fick tidigt en fin rödspätta på 3,2 kilo.

Magnus och hans granna spätta på 3,2 kilo. En dag senare skulle det personliga rekordet slås med besked. Foto: Magnus Muurholm Madsen

Rekordfisken högg med full kraft på 20 meters djup. Magnus far, som stod bredvid under fångsten, såg på spöt att det var en rejäl fisk som krokats.

– Fisken tog lina i flera rusningar och betedde sig lite som en hälleflundra. Det var inget tvekan om att Magnus fått på en riktigt stor plattfisk. Efter att den pumpats upp från botten förlorades en del kraft och håvningen blev ganska odramatisk, berättar han.
Efter en varsam landning vägdes och fotades fisken innan den åter fick simma vidare. Vikten var 5,6 kilo och längden 78 centimeter!

Återutsättningen filmades och kan ses här.

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/180383705371709/videos/1388703321206402/”]

Fisken innebar nytt båtrekord och slog förra årets rekordfisk på 5,4 kilo. När bilder jämfördes såg man att det inte var samma fisk.

[allergallery id=”45808″]

Vi gratulerar Magnus till en riktig superspätta!

Läs mer om fångsten och fiskeresan till Färöarna här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta