Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
15 kronor kilot?

Vad kan en sån här snygging vara värd? Tja, eftersom hon väger cirka 14 kilo så blir det ju drygt tvåhundra spänn. Åtminstone om BD fisk i Luleå ska köpa in den.
Enligt en EU-förordning blir det från och med i morgon förbjudet för privatpersoner att sälja fisk som de fångat i havet. Förbudet beklagas av många, bland annat av Lars Routovaara, VD för BD fisk. I en intervju i Radio Norrbotten säger han att han gärna vill köpa in gädda, eftersom det är stor efterfrågan ute i Europa. 15 kronor kilo kan han tänka sig att betala till den som levererar gädda.
Gäddorna leker uppe i Norrbotten just nu. Kanske kan giriga fritidsfiskare slingra sig runt saluförbudet genom att fånga kustgäddorna när de gått upp i lekbäckarna? Herregud, man kan ju få flera hundra kronor för en romstinn gäddhona!
Svenne Andersson

En romstinn gäddhona kan betinga ett pris på över 200 kronor om man säljer den till grossist...

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta