Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Blekarekord på Fröya

Forshagaakademin har varit på besök på Fröya Gurvikdal med gott resultat; bland annat blev det nytt camprekord på bleka.
Eleverna vid Forshagaakademin brukar göra en del fiskeresor, bland annat till Norge. Nu har ett gäng gästat Fröya igen – och som vanligt fiskar dom väldigt bra, konstaterar Nordnaturs Robert Westin.
Bäst av alla lyckades Anton Svensson som klippte ett nytt camprekord på bleka, med en mäktig fisk på 9,45 kilo.
Westin berättar också att en tysk havsfiskare, Norbert Flanz, fångat en marulk på hela 17 kilo.
Svenne Andersson

Anton Svensson med den fina blekan som var nytt camprekord på Fröya.

Anton Svensson med den fina blekan som var nytt camprekord på Fröya.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta