Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Hjälp till att rädda laxen!

Situationen för vildlaxen i Atlanten är akut. Den största boven är utan tvekan laxodlingsindustrin. Visa ditt engageman och skicka ett mejl till Norges statsminister.
De senaste 30 åren har beståndet av vild atlantlax minskat med 80 procent i Norge. Orsakerna är flera, men den fiskodlingsindustri som förser oss med odlad lax är den största boven. I nya numret av Fiskejournalen ger Hans Schibili en nyanserad bakrund till problemen som riskerar att slå ut den främsta sportfisken av alla.
Följer du den HÄR länken  kan du läsa mer och skicka ett mejl till Norges statsminister.
Anders Nicander

 

Den vilda atlantlaxen är på väg att försvinna. Skicka ett mejl till Norges statsminister och visa att du är engagerad.

 

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta