" /> 18-plussare på fluga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Enrico Pini med sin mäktiga fluggädda från Chew Valley. Foto: Enrico Pini
18-plussare på fluga

Det sydengelska vattnet Chew Valley har än en gång levererat en gädda av sublima dimensioner. Den här gången var det flugfiskaren Enrico Pini som fick en väldig vårfisk på hela 18,14 kilo!

Chew Valley utanför Bristol kan mycket väl vara världens hetaste gäddvatten för den som vill fånga extremt stora fiskar. Och det är det förstås många som vill, vilket gör de begränsade fiskekorten svåra att komma åt.
En som lyckats lägga vantarna på ett dagskort är italienaren Enrico Pini, som i torsdags gav sig ut i båt med ett flugspö i klass 10. I ett av kasten fick han ett våldsamt hugg som följdes av några kortare rusningar. Enrico pressade hårt och lyckades till slut få in fisken till båten. När gäddan lyftes ombord visade den upp en imponerande ryggtavla som väckte förhoppningar om en fisk över 40 pounds. Måttbandet visade 116 centimeter och vågen stannade exakt på siffran 40, vilket motsvarar 18,14 kilo. Den mäktiga upplevelsen avslutades med ett par snabba bilder innan praktfisken fick simma vidare.

Gäddan var Enricos nästa största i livet. Personbästat är tre år gammalt och togs i samma vatten. Den fisken vägde 18,96 kilo.

Läs mer om gäddfisket i Chew Valley här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta