Mer sten ökar den produktiva ytan i ån vilket ger mer öring. (Foto: Nils Ljunggren) Mer sten ökar den produktiva ytan i ån vilket ger mer öring. (Foto: Nils Ljunggren)[/caption] " /> 200 ton sten till Trosaåns havsöringar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
200 ton sten till Trosaåns havsöringar
Mer sten ökar den produktiva ytan i ån vilket ger mer öring. (Foto: Nils Ljunggren)

Mer sten ökar den produktiva ytan i ån vilket ger mer öring. (Foto: Nils Ljunggren)

Sportfiskarna: Just nu pågår arbete med att restaurera bottnarna i Trosaån vid Vagnhärad för att förbättra förutsättningarna för olika fiskarter i ån.
Nära 200 ton lekgrus, sten och block ska förvandla den hårt rensade strömsträckan till perfekta lek- och uppväxtområden för havsöring och annan strömlevande fisk. För sportfisket innebär åtgärden att ån kommer att producerar mer öring vilket på sikt även kan förbättra fisket på kusten.
Arbetet leds av Sportfiskarna i nära samarbete med Trosa Amatörfiskeklubb, Trosaåns fiskevårdsförening och Trosa kommun.
Åtgärderna har finansierats av bidrag från kommunen och europeiska fiskerifonden genom Fiskeområde Kustlinjen.
De nu genomförda åtgärderna är ett första steg i att restaurera hela Trosaån med målsättningen fria vandringsvägar och återskapade strömsträckor hela vägen från Trosa upp till Sjön Sillen.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta