2014 var gösens år

Daniel Kedestig fick två fina gösar och knep både tredje och fjärdeplatsen på listan över storfiskregistrerade gösar 2014.


Daniel Kedestig fick två fina gösar och knep både tredje och fjärdeplatsen på listan över storfiskregistrerade gösar 2014.

Förra året var ett sjukt bra gösår! Ökande vattentemperaturer gynnar gösen och allt fler sportfiskare blir allt skickligare på vertikalfiske.
29 maj rök det svenska rekordet när Leif Ivarsson fick en gös på 12,530. Henke Blom hade dock några veckor tidigare fått en gös som var ännu några gram större, 12,630, men då han satte tillbaka den och inte hade några vittnen, blev det inget officiellt rekord. Två fantastiska fiskar på så kort tid.
En annan framgångsrik gösfiskare var Daniel Kedstig som tog en gös på 11,02 kilo och en på 10,96. Cecilia Grönberg alias ”Gösdrottningen” tog hela 23 gösar över sju kilo, med två toppar på 10,1 och 10,5.
Åtta av de tio-i-topp-registrerade gösarna under förra året var fångade på vertikalfiske, så nu gäller det att lära sig sitt ekolod ordentligt. Du följer väl med i Fiskejournalens ekolodsskola?
Det blir spännande att se vad som händer på gösfronten i år. Mycket talar för att denna storgösfrossa kan fortsätta även under 2015.
Läs mer om när, var och hur förra årets största gäddor, gösar och abborrar fångades i Fiskejournalen nummer 3. Tabeller visar fångstplatser, beten och metoder. Finns i butik nu!
 

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...