Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
209 000 kronor till Ge fan i våra vatten.

Olle Lidesjö från Abu Garcia och Joel Norlin från Sportfiskarna. (Foto: Nils Ljunggren)

Abu Garcias tog fram en specialdesignad Ambassadeurrulle för projektet Ge fan i våra vatten. För varje såld rulle har de sponsrat fiskevårdsinsamlingen och hittills har det blivit  209 000 kronor.
Under hösten överlämnade Abu Garcias försäljningschef Olle Lidesjö en check på 209 000 kronor till Sportfiskarnas kommunikationschef Joel Norlin.
– Vi är mycket tacksamma för Abus viktiga insats och vi planerar nya samarbeten som ger mer pengar till fiskevård, berättar Joel Norlin för Svenskt Fiske.
Här kan du läsa mer om Ge fan i våra vatten.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta