[/caption] " /> 2400 fiskar i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
2400 fiskar i Rapala Cup

– Jag bottenmetade i Helsingborg när denna skrubbskädda högg, berättar Isabella Nilsson i sin anmälan till Rapala Cup.

Tävlingen Rapal Cup går nu in i sin sista tävlingsmånad. Sedan 1 juni har över 2400 fiskar anmälts i tävlingen.
Nu är det snart dags för slutspurt i Rapala Cup. Drygt 600 deltagare har hittills anmält mer än 2400 fiskar. Nio av deltagarna har anmält 30 eller fler arter, vilket kan få vilken inbiten sportfiskare som helst avundsjuk.
Här kan du hitta alla tävlingsbidrag och deltagare.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Svartmunnad smörbult, en hona och en hane. Foto: Jörgen Wiklund
Nya fisken – nu ska den både stoppas och nyttjas

Det är många som följer händelseutvecklingen kring fiskarten svartmunnad smörbult, med anledning av att den bland annat letar sig norrut längs Östersjöns kust. Forskare vid SLU ska nu ta fram en handlingsplan.

De ska nämligen ta fram kunskap som kan förhindra att den sprider sig till sötvatten – och kanske rentav blir till en resurs i stället.
”Invasiva arter är ett allvarlig hot mot biologisk mångfald och fisket. Svartmunnad smörbult är en invasiv fiskart som kommit med fartygstrafik från Svarta havet till Östersjön. Den innebär ett allvarligt hot mot våra inhemska arter genom sin höga reproduktionstakt, höga tålighet mot miljöfaktorer och framgångsrika konkurrens med andra bottenlevande arter”, konstaterar SLU i ett pressmeddelande.

Det är genom ett 4-årigt projekt som forskarna vill förena intressenters behov med ett vetenskapligt arbetssätt för att effektivt kunna tackla hotet som den invasiva svartmunnade smörbulten utgör. De ska också undersöka möjligheten att dra nytta av arten i kommersiellt fiske.

När effekterna är kartlagda kommer forskarna utveckla och testa nya metoder för att minska negativa effekter av den svartmunnade smörbulten, enligt pressmeddelandet. Läs mer här på SLU.

Du kanske även gillar detta