– Det är fortsatt viktigt att kontrollera det yrkesmässiga laxfisket så att fångstkvoterna inte överskrids kommande år, säger Glenn Douglas Sportfiskarna Region Norr. – Det är fortsatt viktigt att kontrollera det yrkesmässiga laxfisket så att fångstkvoterna inte överskrids kommande år, säger Glenn Douglas Sportfiskarna Region Norr.[/caption] " /> EU-kommissionen minskar Polens laxkvot | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
EU-kommissionen minskar Polens laxkvot
– Det är fortsatt viktigt att kontrollera det yrkesmässiga laxfisket så att fångstkvoterna inte överskrids kommande år, säger Glenn Douglas Sportfiskarna Region Norr.

– Det är fortsatt viktigt att kontrollera det yrkesmässiga laxfisket så att fångstkvoterna inte överskrids kommande år, säger Glenn Douglas Sportfiskarna Region Norr.

Sportfiskarna:
Nu får det polska yrkesfisket efter lax en tydlig reprimand för den oregistrerade fångst av östersjölax som landets fiskenäring bedrivit under många år: landets fångstkvot för lax sänks med 1 776 laxar.
– Det är positivt att kommissionen nu tar tag i det polska överfisket på lax. Det här ökar även trovärdigheten för EU:s laxplan, kommenterar Glenn Douglas Sportfiskarna Region Norr.

EU-kommissionens kontroller av det polska laxfisket har belagt att fångstkvoten 2012 överskreds med minst 1 776 laxar. Nu dras detta antal av från årets kvot, om detta inte är möjligt dras det av från 2014 års kvot.
Det är väl belagt att det polska yrkesfisket bland annat har satt i system att registrera fångad lax som havsöring för att kunna fånga mer lax än den tilldelade kvoten. Havsöring saknar en fångstkvot för yrkesfisket. Genom att det polska fisket överskrider fångstkvoten försvåras arbetet med att skapa en gemensam hållbar förvaltningsplan för östersjölaxen. Även möjligheterna att skydda svaga laxstammar minskar.
– Det är fortsatt viktigt att kontrollera det yrkesmässiga laxfisket så att fångstkvoterna inte överskrids kommande år. Sportfiskarna kommer fortsatt bevaka denna fråga via våra samarbetspartner i EAA, avslutar Glenn Douglas.

Läs mer här:
Poland’s annual salmon quota reduced

COMMISSION REGULATION (EU) No 1223/2013

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta