Expedition den gamle och havet – nu som app

Maria Ålander, filmens producent, visar tillsammans med Martin Falklind upp iPad-appen ”The Old Man and the Sea – The Expedition”. Appen är gratis att ladda ner från App Store.

Maria Ålander, filmens producent, visar tillsammans med Martin Falklind upp iPad-appen ”The Old Man and the Sea – The Expedition”. Appen är gratis att ladda ner från App Store.

Filmprojektet Expedition den gamle och havet släpps idag world-wide, både som app för apple-användare och för nedladdning på Vimeo.com.
Martin Falklinds filmer har visats världen över, men det här är första gången han är direkt delaktig i arbetet med lanseringen, dessutom med ny digital teknik för distributionen. Projektet är möjligt tack vare ett unikt samarbete mellan The Billfish Foundation, Stopp och Fiskejournalen.
– Vi hoppas att Expedition den gamle och havet, med sina referenser till Ernest Hemingway, har potential att gå hem i USA. Där är ju också marlinfiske stort, säger Martin Falklind.
– Den internationella filmversionen heter ”The Old Man and the Sea – The Expedition”. Den är omklippt och vi har lagt till mer avsnitt om Hemingway och hans historia.

Gratis-app ny kanal
Teamet bakom filmen har också skapat en gratis app till iPad. Den fungerar som ett digitalt magasin där man kan läsa om marlinfiske, Hemingway samt om själva äventyret bakom filmen. Man kan också titta på trailern samt se olika bakomklipp. Om man sedan känner sig sugen kan man ladda hem hela filmen mot betalning.
– Tanken är att testa nya vägar i en filmbransch som blir allt svårare att få lönsam. Vad jag vet har ingen testat denna lösning före oss, så hela projektet är väldigt spännande, säger Pasi Helin från postproduktionsföretaget Stopp.
– Dessutom går en summa för varje såld film till The Billfish Foundation, en amerikansk organisation som kämpar för spjutfiskarnas och andra stora predatorfiskars framtid i våra hav, vilket känns bra.

Ladda hem appen ”The Old Man and the Sea – The Expedition” till din iPad från App Store.
Se trailern här nedan.

Annons
AKTUELLT

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...