Om du ska boka Tallinksiljas egna bussar, är det enklast att ringa dem på 08-666 33 33.[/caption]Åk buss till Fiskekryssningen! " /> Åk buss till Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Åk buss till Fiskekryssningen

Om du ska boka Tallinksiljas egna bussar, är det enklast att ringa dem på 08-666 33 33.


Om du ska boka Tallinksiljas egna bussar, är det enklast att ringa dem på 08-666 33 33.

Åk buss till Fiskekryssningen!

Ibland har man lite tur och bor på rätt plats. Då kan du enkelt och billigt åka buss tur och retur till Fiskekryssningsfärjan Galaxy i Värtahamnen.

7-8 november är det Fiskekryssning och en hel båt med glada sportfiskare kryssar över Östersjön tillsammans. Från cirka 30 mellansvenska städer går det direktbussar ända fram till båten som körs av Tallink-Silja. Bussen anländer på färjeterminalen vid 17.45 på fredagkvällen och avgår ca 18.40 på lördagen. Se busskarta här.
Dessa bussar bokar du hos Tallink Silja på 08-666 33 33 eller via bokningssidan.

Stjärnås sportfiske kör från Göteborg

I år kommer det även att gå buss från Göteborg tur och retur för 395 kr. Göteborgsbussen körs av Stjärnås flugfiske. Om du vill boka plats på denna buss, gör du det direkt hos Sonny på Stjärnås: sonny@stjarnassportfiske.se eller 031-197848.
Bussen från Göteborg går klockan 12.00 på fredagen och åker hem strax efter att båten kommit i land. Färden beräknas ta cirka sex timmar.

Fiskekryssningen.se
Schema
BOKA HÄR eller ring 08-666 33 33

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Drönarfiske kan vara helt okej vid vissa vatten, anser några läsare. Foto: Aaron Burden
Drönarfiske: Så tycker läsarna om omstridda metoden

Både ris och ros. Ämnet drönarfiske har skapat ett stort engagemang hos våra läsare, och metoden får dels kritik och beskrivs som onödig, samtidigt som den kanske är helt ok vid vissa förhållanden.

Fiskejournalen lyfte frågan om drönarfiske för en tid sedan, med anledning av att den fått skarp kritik i bland annat Sydafrika, där flera aktörer tycker att det hela har skenat iväg bortom kontroll.

Både sportfiskare och andra tycker att myndigheterna måste skapa ett regelverk kring företeelsen.
Men det är skillnad på vatten och vatten, poängterar våra läsare.

Här nedan kan du läsa vad några av dem anser om drönarfiske. Här hittar du artikeln som vi skrev i ämnet. Gå gärna in på vår Facebook och kommentera.

Fiske Gustav Nörd

”Med tanke på att en hyfsad drönare kostar 10–20 tusen och inte sällan hamnar i vattnet så känns inte eventuellt ökat fisketryck i svenska vatten på grund av drönare som något problem. I förhållande med alla andra miljöproblem verkar detta vara ett ”icke-problem. För de som gillar teknik är det kul”.

 

Roger Lundkvist
”Jag tror ju inte det kommer krylla av drönarfiskare. Men vem vet. Däremot skulle jag bli sjukt irriterad om man står på ett ställe och fiskar och så kommer en drönare och fiskar precis framför, styrd av någon ett par hundra meter därifrån.”

David Sadri
”Det funkar dåligt är min spontana tanke. Ett bättre förslag är att skapa automatiserade drönare och AI för att bevaka vatten, rengöra vatten, neka säl och skarvtillgång till ett vatten och så vidare”.

Fredrik Segerman
”Har varit ner ett par vändor i Sydafrika och guiderna jag anlitat har alla haft drönare. Jag kan förstå att det gör skillnad på hur man kommer åt bestånden nere längs False Bay och egentligen hela den första sträckan av Indiska Oceanen öster om Godahoppsudden och upp mot Mocambiques kust. Här gör ett kast på 100 meter kontra en drönarledd betesplacering 300–400 meter ut all skillnad i världen, då man lyckas ta sig förbi revkanten där vågorna bryter”.

Christopher Saarinen
”Vi behöver inte mer skräp och oljud i naturen”.

Michael Nyström
”Är inget riktigt fiske men det finns många sätt att göra det på som är tvivelaktigt så, varför inte”.

Du kanske även gillar detta