Om du ska boka Tallinksiljas egna bussar, är det enklast att ringa dem på 08-666 33 33.[/caption]Åk buss till Fiskekryssningen! " /> Åk buss till Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Åk buss till Fiskekryssningen

Om du ska boka Tallinksiljas egna bussar, är det enklast att ringa dem på 08-666 33 33.


Om du ska boka Tallinksiljas egna bussar, är det enklast att ringa dem på 08-666 33 33.

Åk buss till Fiskekryssningen!

Ibland har man lite tur och bor på rätt plats. Då kan du enkelt och billigt åka buss tur och retur till Fiskekryssningsfärjan Galaxy i Värtahamnen.

7-8 november är det Fiskekryssning och en hel båt med glada sportfiskare kryssar över Östersjön tillsammans. Från cirka 30 mellansvenska städer går det direktbussar ända fram till båten som körs av Tallink-Silja. Bussen anländer på färjeterminalen vid 17.45 på fredagkvällen och avgår ca 18.40 på lördagen. Se busskarta här.
Dessa bussar bokar du hos Tallink Silja på 08-666 33 33 eller via bokningssidan.

Stjärnås sportfiske kör från Göteborg

I år kommer det även att gå buss från Göteborg tur och retur för 395 kr. Göteborgsbussen körs av Stjärnås flugfiske. Om du vill boka plats på denna buss, gör du det direkt hos Sonny på Stjärnås: sonny@stjarnassportfiske.se eller 031-197848.
Bussen från Göteborg går klockan 12.00 på fredagen och åker hem strax efter att båten kommit i land. Färden beräknas ta cirka sex timmar.

Fiskekryssningen.se
Schema
BOKA HÄR eller ring 08-666 33 33

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Valter Åström med sin fantastiska isgädda. Foto: Privat
Unga fick gammelgäddor – dubbla över 14 kilo!

Begreppet ”så stor att armarna inte räckte till”, är nästan på sin plats nu. Det handlar om 11-årige Valter Åström som fick en gädda över magiska 14 kilo i helgen. Dessutom fick kamraten en nästan lika stor.

Jonas Lindberg med den andra kolossen.

Det är sannerligen en ovanlig dubbel som ett glatt fiskegäng i Edsbyn rapporterar om. Trion Emil Olsson, Jonas Lindberg och Valter Åström gick upp tidigt på morgonen för att leta gammelgäddan – och de hittade alltså två exemplar av dem.

Emil Olsson berättar om den lyckade dagen:
– Vi lastade våra pulkor och började pulsa genom snöslask som låg som ett täcke på isen. Efter cirka 25 minuter var vi framme, och klockan 07.45 var alla grejer utsatta och klara. 08:30 hör vi bjällran från ett av mina spön längst bort. Jag ropar på Jonas att han ska springa och dra den så kommer jag och Valter med redskap och ny betesfisk.

När Jonas kom fram så stod gäddan still. Emil kände lite på linan och konstaterade att hon var kvar. Då började den sakta simma iväg och när Jonas gjorde mothugget så tog det tvärstopp.
– Linan bokstavligt talat flyger ut ur rullen när hon gör sin första rusning. Drillningen tar cirka 10 minuter och vi kan enbart se en läpp nere i vårt 200-millimetershål.  Jag lyckas lirka upp henne upp i hålet och ser då bland de största huvud jag någonsin sett på en gädda. Både jag och Jonas får in ett varit gälgrepp och hon är uppe, berättar Emil.
Glädjen var naturligtvis stor, och de mätte den snabbt till 123 centimeter och 14 kilo prick, innan den fick friheten åter.

Valter fick äran
Efter kramkalaset så dröjde det 45 minuter till innan nästa fällning, och då var det Valters tur att känna på tungt gods.
– Jag sitter kvar vid elden och pratar i telefon när Jonas ropar att det är en bättre fisk som Valter har på. Jag tar med redskapen och betesfisk och börjar springa dit. Valter drillar gäddan otroligt fint och efter 5 minuter kom även denna gång ett riktigt stort huvud upp. Jag får in ett bra gälgrepp fort och hon är uppe. Jag tittar på gäddan och sedan på Valter och skriker rakt ut: Vad är det som händer?!
Det visade sig att denna gädda var i samma kaliber, och faktiskt lite mer därtill. Vikten landade på 14,3 kilo och längden på 125 centimeter.

– Vi tar några snabba foton innan Valter så fint släpper ner henne i hålet och tackar för fighten. Vi står där och bara skrattar och kramar om varandra i sån glädje. Ingen av oss förstår absolut ingenting om vad vi har varit med om. Det går verkligen inte att beskriva denna dag med ord hur vi alla känner oss, konstaterar en väldigt nöjd Emil Olsson.

Fint jobbat av er alla tre, och grattis till en magisk dubbel, säger vi på Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta