Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ammarnäs Wärdshus får nya ägare

Pressmeddelande: Gotländska sportfiskearrangören FishYourDream AB köper den välrenommerade anläggningen Ammarnäs Wärdshus och Ammarnäs Fiskecetrum vid Vindelälven tillsammans med Gotlands Guide- & Kryssningssservice AB. Ammarnäs Wärdshus har sedan 1998 drivits av Ulf och Bodil Johansson, som byggt upp varumärket till ett av Sveriges starkaste inom sportfisketurism.
– Vi ser fram emot att ta över stafettpinnen och att fortsätta utveckla det som Ulf och Bodil byggt upp. Självklart tillsammans med ortsbefolkningen, samebyarna och lokala entreprenörer. Ammarnäs kompletterar på ett fint sätt vårt övriga utbud av destinationer;  Tjaunajokk i Norrbotten och vår Gotlandsanläggning. Att få förmånen att driva anläggningar vid två¨av Sveriges fyra sista outbyggda älvar är fantastiskt, säger Per Jobs, ägare av FishYourDream.
– Gotland har länge legat i framkant  inom besöksnäringen och vi är övertygade om att våra erfarenheter därifrån kommer att vara till stor hjälp i utvecklingen  av verksamheten  i Ammarnäs. Vi kommer dessutom att ha stor nytta av våra redan upparbetade marknadskanaler och befintliga system, säger Hélène Viotti, som äger och driver Gotlands Guide- & Kryssningsservice. Hélène har mångårig erfarenhet av turism-branschen, bland annat genom sina 30 år som turistbyråchef på Gotland.

Tidigare ägaren Ulf Johansson:

– Efter att ha drivit Ammarnäs Fiskecentrum  i 16 år och Ammarnäs  Wärdshus i 11 år har vi nu bestämt oss för att sälja Företaget till FishYourDream  AB och Gotlands Guide-& Kryssningsservice  AB. Vi känner att det är en lyckad lösning och vi har fullt förtroende för de nya ägarna, som kommer att utveckla företaget på bästa sätt.

Utveckling
Anläggningen kommer som tidigare att vara öppen året om och hålla samma nivå på restaurang och service.
– Utvecklingen skall ske organiskt och med försiktighet, menar Per Jobs.
Bokningen kommer fram till 15 februari 2015 att skötas på samma sätt som tidigare. Därefter överförs bokningen till FishYourDream’s bokningssystem. Till att börja med kommer de tidigare ägarnas barn André och Cecilia att arbeta kvar inom verksamheten. Ammarnäs Wärdshus är precis som FishYourDream certifierat med kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, verksamheten kommer även fortsatt att drivas med hållbarhetsförtecken.
Läs mer här

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta