Ammarnäs Wärdshus får nya ägare

Pressmeddelande: Gotländska sportfiskearrangören FishYourDream AB köper den välrenommerade anläggningen Ammarnäs Wärdshus och Ammarnäs Fiskecetrum vid Vindelälven tillsammans med Gotlands Guide- & Kryssningssservice AB. Ammarnäs Wärdshus har sedan 1998 drivits av Ulf och Bodil Johansson, som byggt upp varumärket till ett av Sveriges starkaste inom sportfisketurism.
– Vi ser fram emot att ta över stafettpinnen och att fortsätta utveckla det som Ulf och Bodil byggt upp. Självklart tillsammans med ortsbefolkningen, samebyarna och lokala entreprenörer. Ammarnäs kompletterar på ett fint sätt vårt övriga utbud av destinationer;  Tjaunajokk i Norrbotten och vår Gotlandsanläggning. Att få förmånen att driva anläggningar vid två¨av Sveriges fyra sista outbyggda älvar är fantastiskt, säger Per Jobs, ägare av FishYourDream.
– Gotland har länge legat i framkant  inom besöksnäringen och vi är övertygade om att våra erfarenheter därifrån kommer att vara till stor hjälp i utvecklingen  av verksamheten  i Ammarnäs. Vi kommer dessutom att ha stor nytta av våra redan upparbetade marknadskanaler och befintliga system, säger Hélène Viotti, som äger och driver Gotlands Guide- & Kryssningsservice. Hélène har mångårig erfarenhet av turism-branschen, bland annat genom sina 30 år som turistbyråchef på Gotland.

Tidigare ägaren Ulf Johansson:
– Efter att ha drivit Ammarnäs Fiskecentrum  i 16 år och Ammarnäs  Wärdshus i 11 år har vi nu bestämt oss för att sälja Företaget till FishYourDream  AB och Gotlands Guide-& Kryssningsservice  AB. Vi känner att det är en lyckad lösning och vi har fullt förtroende för de nya ägarna, som kommer att utveckla företaget på bästa sätt.

Utveckling
Anläggningen kommer som tidigare att vara öppen året om och hålla samma nivå på restaurang och service.
– Utvecklingen skall ske organiskt och med försiktighet, menar Per Jobs.
Bokningen kommer fram till 15 februari 2015 att skötas på samma sätt som tidigare. Därefter överförs bokningen till FishYourDream’s bokningssystem. Till att börja med kommer de tidigare ägarnas barn André och Cecilia att arbeta kvar inom verksamheten. Ammarnäs Wärdshus är precis som FishYourDream certifierat med kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, verksamheten kommer även fortsatt att drivas med hållbarhetsförtecken.
Läs mer här

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...