Håkan Norling och Mikael Frödin tycker att det är intressant att testa nya grepp på flugfiske efter lax. Håkan Norling och Mikael Frödin tycker att det är intressant att testa nya grepp på flugfiske efter lax.[/caption] " /> Årets första lax på fluga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Årets första lax på fluga
Håkan Norling och Mikael Frödin tycker att det är intressant att testa nya grepp på flugfiske efter lax.

Håkan Norling och Mikael Frödin tycker att det är intressant att testa nya grepp på flugfiske efter lax.

Gränserna mellan olika fisken suddas ut när allt fler söker nya fiskeupplevelser. Nu har flugfiskarna Mikael Frödin och Håkan Norling, slagit sig ihop med laxtrollaren Johan Ablessson och igår landade de årets första fluglax.
Crossover är ett begrepp som används inom innovativ matlagning, men kan nu även appliceras på fiske.
– Håkan och jag tog med allt vårt flugkunnande, tunga linor och mängder av flugor och gav oss ut på havet tillsammans med den erfarne skepparen Johan Abelsson, berättar Mikael Frödin.
– I går, i hård sjö small det på en fin blanklax på 7,5 kilo. Den tog på en sillimitation.
Att fiska lax på fluga från trollingbåt är en utmaning som nu ska undersökas noggrannare av Mikael Frödin. Vilka flugspön funkar bäst, vilka linor, sjunkhastigheter, tafslängder och flugkreationer? Hans observationer kommer att delges i Fiskejournalen framöver.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta