Ciklider lever i en handfull afrikanska sjöar och har blivit  populära akvariefiskar. foto: BW/CC
Ciklider lever i en handfull afrikanska sjöar och har blivit populära akvariefiskar. foto: BW/CC[/caption]Se två tanganykaciklider brotta ner en stor vattensköldpadda. National geographic har fångat fajten på film. " /> Sköldpadda får på moppen av ciklider | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Sköldpadda får på moppen av ciklider

Ciklider lever i en handfull afrikanska sjöar och har blivit  populära akvariefiskar. foto: BW/CC


Ciklider lever i en handfull afrikanska sjöar och har blivit populära akvariefiskar. foto: BW/CC

Se två tanganykaciklider brotta ner en stor vattensköldpadda. National geographic har fångat fajten på film.
I sjön Tanganyika bor mängder av vackra ciklidarter som bara finns just i denna sjö. I den klara sjön, som mest består av sten och sand, lägger cikliderna sina ägg direkt på botten och sedan vaktar de dem noga. En stor vattensköldpadda har siktat in sig på äggfrossa, men får på moppen av de två avservärt mindre fiskarna.
Se fajten här.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta