Hajtunneln är ett av Aquarias populäraste inslag. Nu är den förbättrad och åter öppnad för besökare. Hajtunneln är ett av Aquarias populäraste inslag. Nu är den förbättrad och åter öppnad för besökare.[/caption] " /> Fira påsk med hajar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Fira påsk med hajar
Hajtunneln är ett av Aquarias populäraste inslag. Nu är den förbättrad och åter öppnad för besökare.

Hajtunneln är ett av Aquarias populäraste inslag. Nu är den förbättrad och åter öppnad för besökare.

Efter en omfattande renovering är det premiär för Aquarias nya havsutställning. En hajtunnel, två maneteakvarier och ett havsakvarium med över 40-arter finns för beskådan.
Aquaria på Djurgården i Stockholm slog upp sina portar 1991. Aquaria vill skapa engagemang och en djupare förståelse för världens vattenmiljöer. Flertalet av Aquarias utställningar så som sjöhästutställningen och havsutställningen har ett tydligt miljöfokus. Utöver den tropiska havsutställningen kan besökare bekanta sig med livet i våra svenska vatten, klättra ner i en imiterad kloak eller vandra genom den tropiska regnskogen i +28 graders värme och hög luftfuktighet.
Perfekt sysselsättning under påskledigheten!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta