Hajtunneln är ett av Aquarias populäraste inslag. Nu är den förbättrad och åter öppnad för besökare. Hajtunneln är ett av Aquarias populäraste inslag. Nu är den förbättrad och åter öppnad för besökare.[/caption] " /> Fira påsk med hajar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Fira påsk med hajar
Hajtunneln är ett av Aquarias populäraste inslag. Nu är den förbättrad och åter öppnad för besökare.

Hajtunneln är ett av Aquarias populäraste inslag. Nu är den förbättrad och åter öppnad för besökare.

Efter en omfattande renovering är det premiär för Aquarias nya havsutställning. En hajtunnel, två maneteakvarier och ett havsakvarium med över 40-arter finns för beskådan.
Aquaria på Djurgården i Stockholm slog upp sina portar 1991. Aquaria vill skapa engagemang och en djupare förståelse för världens vattenmiljöer. Flertalet av Aquarias utställningar så som sjöhästutställningen och havsutställningen har ett tydligt miljöfokus. Utöver den tropiska havsutställningen kan besökare bekanta sig med livet i våra svenska vatten, klättra ner i en imiterad kloak eller vandra genom den tropiska regnskogen i +28 graders värme och hög luftfuktighet.
Perfekt sysselsättning under påskledigheten!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta