Daniel Nilsson, Fredrik Lundqvist och Daniel Sjödahl startade den poplära tävlingen för fem år sedan. Daniel Nilsson, Fredrik Lundqvist och Daniel Sjödahl startade den poplära tävlingen för fem år sedan.[/caption] " /> Vallsjöns Trolling Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Vallsjöns Trolling Cup
Daniel Nilsson, Fredrik Lundqvist och Daniel Sjödahl startade den poplära tävlingen för fem år sedan.

Daniel Nilsson, Fredrik Lundqvist och Daniel Sjödahl startade den poplära tävlingen för fem år sedan.

För femte året i rad anordnas gäddtävlingen Vallsjöns Trolling Cup i Småland.
Cupen är en C&R-tävling där gäddorna fotograferas och mäts och med hjälp av en beräkningsformel omvandlar man längden till vikt. Förra året kom det upp totalt 131 gäddor och det vinnande ekipaget fick totalt 16,2 kilo gädda.
Tävlingen startades som en kul grej av Daniel Nilsson, Fredrik Lundqvist och Daniel Sjödahl som kaller sig Team FD Fishing. För fem år sedan var det sex ekipage som deltog, förra året deltog 27 båtar och i år väntas ännu fler deltagare.
I år hålls tävlingen den 30 maj i Sävsjö i Småland. Sjön är Vallsjön, som är känd för mycket grov abborre och även större gädda.
Vill ni vara med? Anmäl er här.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta