Lysande sommarfiske efter havsöring

Årets sommar har ju inte precis inbjudit till bad – men det finns ju annat man kan göra i havet. Fiska till exempel och en så här kylig sommar kan man fånga härliga havsöringar, även vid denna årstid.

En som bär syn för sägen är Conny Charlsen från Skurup som skickat in några härliga bilder och en fin berättelse till Fiskejournalen. Conny är en av dem som utnyttjat det faktum att havsöringen finns kustnära även på sommaren om vattnet inte är alltför varmt. En kväll i förra veckan drog han ner till en ny ”hot spot” vid den skånska sydkusten.
”Började med mina hederliga gamla Gladsax Snaps, men dom ville inte leverera. Vi såg en massa tobis i ytan och även lite öring. Satte på ett bete som jag aldrig fått på och tycker det är tråkigt at fiska med, men i första kastet sa det booom…”, skriver Conny och berättar att det var klassikern Sølvpilen som gav honom hans livs havsöring.
Efter en spännande fajt, när han flera gånger tror att han tappat fisken, kunde Conny till slut landa en drömöring på 3,7 kilo och 63 centimeter. Det ger en Fultonfaktor på nästan 1,5!
Vi är många som följer Facebook-gruppen Havsöring längs Skånekusten och där kan man tydligt utläsa att den här sommaren varit något alldeles extra när det gällt att leverera fina havsöringar.

Svenne Andersson

Publicerad: 19 August 2015
Av: Fiskejournalen

Intressanta fiskeprylar från vår butik: