Luc Coppens är en av Westins frontprofiler på predatorsidan. Under en fisketur tidigare i veckan lyckades Luc slå sitt personbästa - en abborre över den magiska trekilosgränsen. " /> 3-kilos abborre på film! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Luc Coppens med sitt nya personbästa - en fisk på 54 centimeter och 3025 gram.
3-kilos abborre på film!

Luc Coppens är en av Westins frontprofiler på predatorsidan. Under en fisketur tidigare i veckan lyckades Luc slå sitt personbästa – en abborre över den magiska trekilosgränsen.
Via Westin-fishings facebooksida kan man utläsa att fiskeprofilerna Luc Coppens och Jörgen Larsson haft ett formidabelt fiske. Efter två storabborrar och några fina gäddor bet en riktigt stor abborre runt Lucs ”Shad Teez”. Vid avkrokningen fastnade stingerkroken i Lucs finger. Blod överallt. Efter några snabba kirurgiska ingrepp från medpassageraren Jörgen Larsson kunde de till slut mäta och väga rekordfisken innan den återutsattes. Fisken mätte hela 54 centimeter och vägde otroliga 3025 gram.

– Det här är absolut mitt personbästa, det här har tagit många år, berättar en lycklig Luc Coppens

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/westinfishing/videos/480299135482886/”]

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta