Flugbinding av havsöringsflugor lockar så här sex veckor kvar till havsöringspremiären på Västkusten. Flugbinding av havsöringsflugor lockar så här sex veckor kvar till havsöringspremiären på Västkusten.[/caption] " /> 30 000 till fiskevården | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
30 000 till fiskevården
Flugbinding av havsöringsflugor lockar så här sex veckor kvar till havsöringspremiären på Västkusten.

Flugbinding av havsöringsflugor lockar så här sex veckor kvar till havsöringspremiären på Västkusten.

Havsöringens dag i Torslanda, blev en succé.  Arangörerna ”Tellis flugfiske”  och Fiskevårdsnäteverket i Göteborg blev tagna på sängen av alla besökare.
Sju bindare och nästan 20 företag och organisationer ställde ut och det var flera föreläsaningar med fokus på havsöring och fiskevård. Inträde och ett lotteri inbringade hela 30.000 kronor som går direkt till fiskevården.
– Vi underskattade suget efter en sån här mässa. Lokalen vi hade hyrt på kulturhuset Vingen i Torslanda var i minsta laget, säger Patrik Olsson, ordförande i Fiskevårdsnätverket.
Arrangörerna utlovar redan nu en repris till nästa år, då med lite större yta och fler nyheter.
– Till nästa år utökar vi mässytan, lovar Tellis Katsogiannis, från ”Telllis Flugfiske”.
 

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta