Flugbinding av havsöringsflugor lockar så här sex veckor kvar till havsöringspremiären på Västkusten. Flugbinding av havsöringsflugor lockar så här sex veckor kvar till havsöringspremiären på Västkusten.[/caption] " /> 30 000 till fiskevården | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
30 000 till fiskevården
Flugbinding av havsöringsflugor lockar så här sex veckor kvar till havsöringspremiären på Västkusten.

Flugbinding av havsöringsflugor lockar så här sex veckor kvar till havsöringspremiären på Västkusten.

Havsöringens dag i Torslanda, blev en succé.  Arangörerna ”Tellis flugfiske”  och Fiskevårdsnäteverket i Göteborg blev tagna på sängen av alla besökare.
Sju bindare och nästan 20 företag och organisationer ställde ut och det var flera föreläsaningar med fokus på havsöring och fiskevård. Inträde och ett lotteri inbringade hela 30.000 kronor som går direkt till fiskevården.
– Vi underskattade suget efter en sån här mässa. Lokalen vi hade hyrt på kulturhuset Vingen i Torslanda var i minsta laget, säger Patrik Olsson, ordförande i Fiskevårdsnätverket.
Arrangörerna utlovar redan nu en repris till nästa år, då med lite större yta och fler nyheter.
– Till nästa år utökar vi mässytan, lovar Tellis Katsogiannis, från ”Telllis Flugfiske”.
 

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta