Full dramatik när en marlin kommer på oväntat besök. Full dramatik när en marlin kommer på oväntat besök.[/caption] " />
Annons
300 kilo marlin hoppar in i båten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
300 kilo marlin hoppar in i båten
Full dramatik när en marlin kommer på oväntat besök.

Full dramatik när en marlin kommer på oväntat besök.

Det finns gott om filmklipp på nätet med marlin-fiskar i huvudrollen. Här nedan kan du se ytterligare ett. Denna gång hade besättning och sportfiskare rejäl tur då fisken plötsligt gjorde flygande entré i båten.
I filmklippen får ni se en svart marlin skapa panik på sportfiskebåten Little Audrey utanför Cairns, Australien. Med en knyck snärtar fisken loss en stege som turligt bara touchar huvudet på en av de fyra på akterdäck. Den som gjorde störst uttag på turkontot var nog ändå mannen som filmade händelsen med kameran i änden på en stång – han är en hårsmån från att bli spetsad av fiskens spjut.
Besättning och sportfiskare kom undan med lättare skador och fisken kunde simma vidare i Korallhavet utanför Australiens kust.
Morgan Fihn

httpv://youtu.be/WWaJNXnH1_g

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, den nationella planen duger inte, anser Älvräddarna. Här Hednäs kraftstation i Åbyälven, där fisk hindras från att ta sig vidare.
Regeringens beslut om vattenkraften överklagas

Älvräddarna hade förhoppningen att den nationella planen för nya miljövillkor inom vattenkraften skulle bli det stora trendbrottet. Det blev det inte alls – anser Älvräddarna. I stället överklagar de nu Regeringens beslut att anta planen.

Organisationen anser att den nationella planen för omprövning av vattenkraften står i direkt strid med EU-rätten. Med anledning av detta överklagas nu regeringens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen.

”Enligt ramdirektivet för vatten ska unionens vattenförekomster uppnå så kallad god ekologisk status senast 2027. Enligt regeringsbeslutet ska de sista omprövningarna påbörjas först 2037. Med ett inriktningsmål om att max 1,5 terawattimmar ska avsättas för miljöskyddsåtgärder och därtill ett krav riktat till vattenmyndigheterna att alla ramdirektivets möjligheter till undantag från kravet på god ekologisk status ska användas, blir det inte möjligt för Sverige att leva upp till ramvattendirektivets krav”, framgår det av Älvräddarnas ansökan.

Vilka är då Älvräddarnas förhoppningar om att Högsta förvaltningsdomstolen ska pröva fallet?
– Vi utgår från att HFD har den juridiska integritet som krävs för att se regeringsbeslutets brister, säger Älvräddarnas generalsekreterare Christer Borg till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta