Det är inte varje dag man hittar en tonfisk på stranden – och när den är alldeles färsk så är det ju utsökt mat. Så tänkte Håkon Sandholm i Lofoten när en god vän hittade en 24 kilo tung tonfisk vid fjorden. " /> Upphittad tonfisk blev till mat | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
För några månader sedan hittade Joakim Odelberg en död tonfisk i Ljungskile. Tunan som hittade vid Lofoten var dock i betydligt bättre skick.
Upphittad tonfisk blev till mat

Det är inte varje dag man hittar en tonfisk på stranden – och när den är alldeles färsk så är det ju utsökt mat. Så tänkte Håkon Sandholm i Lofoten när en god vän hittade en 24 kilo tung tonfisk vid fjorden.

Enligt Lofotsposten var det en bekant till Håkon Sandholm som hittade fisken när han tog en promenad nere vid fjorden. Han tog kontakt med Håkon, som är kunnig när det gäller fiskar och tillsammans undersökte de fyndet.
De kom fram till att tonfisken inte varit död särskilt länge och att den var i mycket gott skick. Håkon Sundholm säger till tidningen att han tror att fisken kommit in på grunt vatten och sedan blivit instängd när vattnet snabbt drog sig tillbaka.

Fisken var en meter lång och vägde 24 kilo. Synd på så mycket fint tonfiskkött, tyckte Håkon och tog den med till en privatskola där eleverna fick pröva att göra fina tonfiskrätter i skolköket.
Håkon är inte helt säker på saken, men tror att det handlar om blåfenad tonfisk. Bild på Sundholm och tonfisken finns på den här länken.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta