Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
33 laxar i Nynäshamn

Laxen är sen i år – något som underströks när CWC Laxcup Nynäshamn avgjordes i helgen. Dryga 60 team lyckades under tre fiskedagar inte fånga fler än 33 laxar.
Vädret var ganska nådigt och alla tre tävlingsdagarna kunde genomföras, men fångstresultatet kunde varit bättre, liksom storleken på den fångade laxen. Nu vägde tävlingens största lax 13,99 kilo och fångades av Johan Nilsson i Team Tess.
Lagsegern togs av danska Team Grizzly med tre laxar och 359,2 poäng. Tvåa blev Team Nord-Sjö med två laxar och 266,3 poäng och trea Team TrolleRille med två något mindre laxar och 248,7 poäng.
SM i trolling avgjordes med lördag och söndag som tävlingsdagar. Här vann Team Tess för Extreme och Dunken Jr.
Resultatlistor, bilder med mera finns på tävlingens hemsida.
Svenne Andersson

Stefan Trumstedt har gjort ett stort jobb med Laxcup Nynäshamn – och naturligtvis fanns han med och fångade lax. Här tillsammans med teamkompisen Daniel.

Stefan Trumstedt har gjort ett stort jobb med Laxcup Nynäshamn – och naturligtvis fanns han med och fångade lax. Här tillsammans med teamkompisen Daniel.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta