Mästermetare Jörgen Forsén fortsätter jaga storsutare över fem kilo – nu är det dags igen. Denna vägde 5240 gram och kommer såklart från Antorpa.  " /> Megasutare över fem kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Snart mästarnas mästare på sutarmete? Jörgen Forsén knappar in på svenska rekordet. Denna vägde 4240 gram.
Megasutare över fem kilo

Mästermetare Jörgen Forsén fortsätter jaga storsutare över fem kilo – nu är det dags igen. Denna vägde 5240 gram och kommer såklart från Antorpa. 
I mer än två decennier har Antorpasjön utanför Halländska Laholm regerat som Sveriges bästa vatten för riktigt stora sutare och rekordfiskarna har avlöst varandra.
Gällande rekord har Rickard Linderot är på 5460 gram. Det togs 2006 och ansågs svårslaget, men Jörgen flåsar rekordet i nacken.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta