I Karlstad rinner Klarälvens älvgrenar ut i Vänern. Det ger perfekta gäddmiljöer. På lördag 21 maj äger Street Masters Gädda rum i detta deltalandskap. " /> Karlstad Street masters gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Klarälven förgrenar sig i Karlstad och ut i Vänern. Längs de gamla älvfårorna har s.k. korvsjöar bildats. Detta delta är perfekt för gädda!
Karlstad Street masters gädda

I Karlstad rinner Klarälvens älvgrenar ut i Vänern. Det ger perfekta gäddmiljöer. På lördag 21 maj äger Street Masters Gädda rum i detta deltalandskap.
Tävlingen arrangeras av Sportfiskarna och sportfiskebutiken Vildmarksliv. Det är en individuell tävling där den som har den längsta totallängden på 5 gäddor vinner. Räkna med att en hel del duktiga gäddfiskare som går på sportfiskegymnasiet i Forshaga kommer att vara på plats. En rolig gäddtävling mitt i vackra Karlstad!
Läs mer om tävlingen här eller på Vildmarklivs facebook.

 

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta