Artjakten är igång

Jonas Wikman hade ett fint sarvmete i Blekinge.

Tävlingen Artjakten startade förra veckan och vi har redan fått in 259 fiskar fördelat på 75 fiskande barn och ungdomar. Domaren i tävlingen, Hans Lindqwist från Sportfiskarna, rapporterar:
Första dagarna drog Simon Johannesson och Christian Nilsson iväg i toppen av tabellen men har nu fått se sig passerade av några bekanta namn från tidigare års tävlingar. Den som nu leder med hela 23 arter är Ludwig Essén som förra året kom femma, tätt bakom skuggar förra årets trea Calle Hjelm och förra årets tvåa Hugo Lilja.

Det plaskade överallt och vassen gungade bredvid fiskeplatsen. Vi fick väldigt många stora sarvar och björknor.

Många skickar fina berättelser om sina fiskedagar vilket vi i tävlingsledningen uppskattar mycket. En fin berättelse kommer från Jonas Wikman i Bollnäs som haft ett fint sarvfiske nere i Blekinge.
”Det var bara en vanlig dags fisketur nere i sjön efter sarv och björkna. Runt klockan 15:30 började vi att få lite större fiskar och fler i mängd samt andra arter också som brax och mört. Det var jättebra väder, stor sol och varmt. Och i vattnet kanske graderna var runt 20 alltså lekdags för fisken. Det plaskade överallt och vassen gungade bredvid fiskeplatsen. Vi fick väldigt många stora sarvar och björknor, största sarven fick pappa på 0,95 kilo men den är inte med på bilden. Annars var alla mellan 4 och 7 hekto.”

De 500 första som anmäler en fisk får bete från ABU Garcia.

Jonas Wikman är en av alla de barn och ungdomar som kommer att få drag från Abu Garcia. De 500 första som anmäler fisk får bete från Abu och alla som skickar in minst en fisk får pris! Det finns dessutom chansen att få några av de extra fina priser som delas ut till den som fångat den häftigaste fisken när tävlingen är slut, de som fångar flest fiskarter samt den som fångar flest arter i sötvatten.
Vi vill påminna om att fridlysta arter såsom pigghaj, ål och mal inte räknas i år och de kommer därför att tas bort ut ur tävlingen eftersom vi inte vill gynna fisket efter fridlysta arter.
Är du 16 år eller yngre? Fånga en fisk, ta en bild på dig och fisken och ladda upp den. Du får ett pris och är med i tävlingen!

 

Publicerad: 09 June 2016
Av: Fiskejournalen