Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
3,5 ton mal

Man nästan baxnar när man läser siffrorna från World Catfish Classic i Spanien. Deltagarna i tävlingen bärgade nästan 3,5 ton mal under tävlingsdagarna.
Det är Pontus Ingvarsson som rapporterar att den stora malfisketävlingen i Chiprana vid Rio Ebro blev en enorm succé. Pontus är bekant med Paul Booth som driver guidefirman Ebro Crazy Cats och det är via honom rapporterna om den världsomspännande malfisketävlingen kommer.
Totalt under tävlingen fångades 105 malar med en sammanlagd vikt av 3466,7 kilo, med en toppfisk på grymma 91 kilo. Tävlingen vanns av ett holländsk lag med Ron Beugenlink och Arnout Terlouw som fångade 268,3 kilo. Paul Booth och hans gäng kom trea med 227,6 kilo.
Om nu någon blir sugen på att åka ner och fiska efter jättemalarna förmedlar Pontus Ingvarssson, tel.0730-88 34 98 gärna kontakten.
Svenne Andersson

Man nästan baxnar när man läser siffrorna från World Catfish Classic i Spanien. Deltagarna i tävlingen bärgade nästan 3,5 ton mal under tävlingsdagarna. Det är Pontus Ingvarsson som rapporterar att den stora malfisketävlingen i Chiprana vid Rio Ebro blev en enorm succé. Pontus är bekant med Paul Booth som driver guidefirman Ebro Crazy Cats och det är via honom rapporterna om den världsomspännande malfisketävlingen kommer. Totalt under tävlingen fångades 105 malar med en sammanlagd vikt av 3466,7 kilo, med en toppfisk på grymma 91 kilo. Tävlingen vanns av ett holländsk lag med Ron Beugenlink och Arnout Terlouw som fångade 268,3 kilo. Paul Booth och hans gäng kom trea med 227,6 kilo. Om nu någon blir sugen på att åka ner och fiska efter jättemalarna förmedlar Pontus Ingvarssson, tel.0730-88 34 98 gärna kontakten. Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta