4000 kvadratmeter sportfiskemässa

Vackert beläget vid vattnet ligger kungliga Tullgarns Slott där Swedish Game Fair arrangeras den 25-27 maj. Alldeles vid strandkanten ligger det 4000 kvadratmeter stora sportfiskeområdet med bryggor rakt ut i Tullgarnsviken.

Den 25-27 maj arrangeras Swedish Game Fair vid Tullgarns Slott söder om Stockholm. Sportfiskeområdet på hela 4000 kvadratmeter är fyllt med allt inom fiske – båtelektronik, spön, rullar, beten, kajaker, fiskekändisar och en stor flytande brygga med sportfiskebåtar.
Swedish Game Fair 2018 storsatsar på sportfisket och vid sportfiskeområdet har mässan lagt 48 meter bryggor i vattnet. Där finns det möjlighet att testa både båtar och kajaker.
– På bryggorna kommer man hitta riktigt häftiga båtar för både sportfiskaren och jägaren från bland andra Mojoboats, Borgs Motor, Ockelbo och Alumacraft, säger Robin Norlén på Swedish Game Fair

…storsatsar på sportfisket och vid sportfiskeområdet har mässan lagt 48 meter bryggor i vattnet.

Även på land kommer det hända saker hela tiden för den som är fiskeintresserad. För de lite yngre arrangerar Forshagaakademin mete efter regnbåge i dammarna bredvid slottet. För den som vill lära sig olika jiggtekniker så arrangerar de även en jiggskola. Mitt på sportfiskeområdet står en stor kastbassäng för att testa beten. Och beten finns det gott om, bland annat från de stora leverantörerna, men också från betesbyggarna som ställer ut i betesbyggartältet.

Evelina Henriksen och Tobias Fränstam från Team ABU Garcia kommer också att vara på mässan för att prata predatorfiske. Tobias kommer dessutom ha sin båt på plats för att kunna åka ut i Tullgarnsviken med besökare och testa de senaste prylarna och betena från ABU Garcia.
Området som mässan arrangeras på är den vackra slottsparken vid det kungliga Tullgarns Slott, precis vid Tullgarnsviken där mässans bryggor ligger. Förutom sportfiske så finns stora områden för jakt, hund och motor. Det är också i Tullgarnsviken som starten för mässans fisketävling går med det minst sagt generösa prisbordet – 25 000 kronor till vinnaren i kajakklassen och 100 000 kronor till vinnarna i båtklassen.

Fräcka sportfiskebåtar finns på plats vid flytbryggorna. (Foto: Elis Wessmark)

…minst sagt generösa prisbordet – 25 000 kronor till vinnaren i kajakklassen och 100 000 kronor till vinnarna i båtklassen.

– Det kommer bli en spännande tävling med ett helt nytt upplägg. Man får fiska efter gädda, gös och abborre som poängsätts med ett nytt poängsystem. Det går fortfarande att anmäla sig via vår hemsida för de som vill vara med, säger Robin Norlén.
Mässan hoppas passera över 25 000 besökare så säkra din plats redan idag online.

Biljetter och mer information om mässan finns på swedishgamefair.se

AKTUELLT

Håll koll på dina “hotspots”

Med en Garmin Tactix Charlie runt handleden behöver du inte vara orolig för för att du ska missa något. Multisportklockan har både GPS och GLONASS-mottagare, topografiska kartor pulsmätare och 46 inbyggda appar. När du parat ihop Charlie med en kompatibel smartphone kan du ta emot samtal, SMS, e-mail, kalenderaviseringar och notifikationer direkt på handleden. Infattning

Vithaj chockar fiskare

Här ser du en fantastisk uppvisning av en krokad vithaj utanför den amerikanska östkusten. Förvånade turister kunde först se sin fångst ätas upp – och därefter syna en hoppande vithaj!

Krokad tjurhaj angriper kanot

Att fiska från vingliga kanoter är en utmaning för de flesta och inte blir det lättare om man krokar en fisk som plötsligt går till anfall. I en minst sagt gastkramande film på Youtube visas tjurhajens mäktiga kraftresurser – och dess hätska temperament!

Digitalt ytbete filmar huggen

Eco-Popper är en filmande popper som uppges vara världens första digitala bete. Uppkopplingen sker trådlöst till mobil eller platta så fort betet kommer i vattnet. Men glöm inte tafsen – prislappen ligger en bit över 200 dollar.

Båtar och bananer – sanningen!

Att bananen är den ”förbjudna frukten” ombord vet vi ju alla. Men hur kommer det sig att en till synes oskyldig liten gul frukt kan skapa sådana rubriker? Här har du fyra teorier! Gord Pyzer på tidningen Outdoor Canada skrev i förra veckan en uppmärksammad artikel. Man kan säga att ämnesvalet i Gords text delar

Låga böter för laxsvindleri

En dansk fiskgrossist märkte om 174 ton lax från Polen så att den såg ut att komma från Danmark. Fisken exporterades därefter till Australien och inbringade en vinst på 793 000 danska kronor. Fusket avslöjades och den svindlande grossisten dömdes till 2500 kronor i böter, vilket är en bråkdel av vad åklagaren yrkade på.

Störs torsken när du gasar?

Hur påverkas fiskar och andra djur av bullrande motorer från fritidsbåtar? Projekt 8-fjordar har intervjuat marinbiologen Mathias Andersson från Totalförsvarets forskningsinstitut.

Olssons Fiske expanderar i Tibro

Genom att expandera och flytta hela verksamheten till nya lokaler påbörjar Olssons Fiske en ny epok. Satsningen i Tibro drar igång i höst och kommer att ge en butiksyta på över 1500 kvadratmeter. – Det här gör att vi kan öka sortimentet och vi är både stolta och glada, hälsar Nicklas Lundh, VD på Olssons

En guide till världens hajar

Visste du att det i genomsnitt upptäcks tio nya hajarter varje år? Eller att 15 hajarter har rapporterats i svenska vatten och att en av dessa kan bli 400 år? Marinbiologen David Bernvis senaste bok Guide till världens hajar är fylld av spännande fakta om dessa missförstådda och fascinerande djur.

Jaktiahandlare bygger upplevelsecentrum utanför Jönköping

Jaktiahandlaren i Jönköping storsatsar. Christian Larsson bygger ny jätteanläggning, som blir ett upplevelsecentrum med stor butik och omfattande fiskeavdelning. – Det är norra Europas största satsning för jakt, hund, skytte och fiske. Det blir också en restaurang och totalt är ytan 7 000 kvadratmeter, berättar Christian Larsson. Den till ytan stora anläggningen kommer ha ett

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...