[/caption] " /> 68-åringen saknad efter fisketur – befaras ha drunknat | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
68-åringen saknad efter fisketur – befaras ha drunknat

Man har ännu inte hittat den 68-åring som saknas efter en fisketur på Bysjön. (Foto: Morgan Fihn)

En 68-årig man försvann i fredags förmiddag under en fisketur på Bysjön, Ockelbo. Polis och räddningstjänst söker med hjälp av dykare, hundar och helikopter.
Ännu en sportfiskare befaras ha drunknat. Denna gång en 68-årig man som fiskade i Bysjön utanför Ockelbo. Under fredagskvällen hittade räddningstjänsten mannens båt flytandes upp och ner och under lördagen genomsöktes sjön med hjälp av dykare och senare med helikopter. Under eftermiddagen kommer polisen att ta hjälp av hundar i det fortsatta sökandet.
Läs tidigare notiser.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
49 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta