Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
70 fiskar på två dagar

I söndags startade Rapala Cup och anmälningarna fullkomligt väller in. Allt talar för att tävlingen blir lika populär som de två tidigare åren – då 70 fiskar har anmälts under de två första tävlingsdagarna.
Elsa Pulli från Hökerum är bland de första att anmäla sin fångst i årets Rapala Cup. Hon metade upp en abborre i sjön Grosken och kan nu se fram emot en gratis Rapalavobbler från Normark. Detta får de första 300 som anmäler och får sin fångst godkänd – efter tävlingens slut 31 augusti skickas alla beten till sina nya ägare.
Vill du veta mer om tävlingen Rapala Cup? Klicka här.
Morgan Fihn

Vill du öka dina chanser att bli publicerad på fiskejournalen.se? Posera med fisken i handen ungefär som Elsa Pulli med sin abborre här ovan.

Vill du öka dina chanser att bli publicerad på fiskejournalen.se? Posera med fisken i handen ungefär som Elsa Pulli med sin abborre här ovan.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta