Den rödbukade pirayan är den mest aggressiva piraya-arten. Den rödbukade pirayan är den mest aggressiva piraya-arten.[/caption] " /> Fiskar bet av fingrar och tår – 70 skadade | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskar bet av fingrar och tår – 70 skadade
Den rödbukade pirayan är den mest aggressiva piraya-arten.

Den rödbukade pirayan är den mest aggressiva piraya-arten.

Ett stim med pirayor sprider skräck bland badgäster i staden Rosario, 30 mil norr om Buenos Aires, Argentina. Hittills har över 70 personer skadats vid attacker i Paranafloden. Detta rapporterar brittiska BBC.
Tusentals badgäster svalkade sig i Paranafloden på juldagen när ett stim med pirayor attackerade på bred front. Panik utbröt och ett 70-tal människor uppges ha blivit skadade, dock inte allvarligt. Det är främst fingrar och tår som figurerat som pirayans huggpunkter.
Pirayaarten det handlar om kallas lokalt palometa och kan bli 50 centimeter lång och nå en vikt på drygt 0,5 kilo.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta