Mattias Snitt tillhör de som anmält gäddor till 100-klubben under flera år, nu anmäler han gädda nummer 7000 i klubbens historia. Mattias Snitt tillhör de som anmält gäddor till 100-klubben under flera år, nu anmäler han gädda nummer 7000 i klubbens historia.[/caption] " /> 7000 gäddor i 100-klubben | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
7000 gäddor i 100-klubben
Mattias Snitt tillhör de som anmält gäddor till 100-klubben under flera år, nu anmäler han gädda nummer 7000 i klubbens historia.

Mattias Snitt tillhör de som anmält gäddor till 100-klubben under flera år, nu anmäler han gädda nummer 7000 i klubbens historia.

I dag passerades fantastiska 7000 anmälda och godkända gäddor i 100-klubben. Det var Mattias Snitt från Mora som anmälde jubileumsgäddan. Passande nog var gäddan exakt en meter lång, den fångades på trolling i Ljungan under gångna helgen.
Sedan 100-klubben såg dagens ljus 2001 har tävlingens popularitet ständigt ökat. Nu passerar vi ofattbara 7000 anmälda fiskar. Totalt har drygt 7,5 kilometer gädda anmälts, med en snittlängd på knappt 107 centimeter.
Även Meterligan, tävlingen som ryms inuti 100-klubben, har ökat i popularitet. Deltagarna tävlar dels mot sina noteringar från tidigare år, men även mot fiskekompisar. Tävlingen lockar såväl hobbyfiskare som fullblodsproffs och att vinna Meterligan bär numer på en rejäl skopa prestige.

För att bli medlem i 100-klubben och tävla i Meterligan:
– Fånga en gädda över 100 centimeter
– Mät längden
– Ta en digital bild
– Släpp tillbaka gäddan levande
– Fyll i anmälan här på sajten och bifoga bilden
– Anmälan ska ske senast 14 dagar efter fångsten
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta