Mattias Snitt tillhör de som anmält gäddor till 100-klubben under flera år, nu anmäler han gädda nummer 7000 i klubbens historia. Mattias Snitt tillhör de som anmält gäddor till 100-klubben under flera år, nu anmäler han gädda nummer 7000 i klubbens historia.[/caption] " /> 7000 gäddor i 100-klubben | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
7000 gäddor i 100-klubben
Mattias Snitt tillhör de som anmält gäddor till 100-klubben under flera år, nu anmäler han gädda nummer 7000 i klubbens historia.

Mattias Snitt tillhör de som anmält gäddor till 100-klubben under flera år, nu anmäler han gädda nummer 7000 i klubbens historia.

I dag passerades fantastiska 7000 anmälda och godkända gäddor i 100-klubben. Det var Mattias Snitt från Mora som anmälde jubileumsgäddan. Passande nog var gäddan exakt en meter lång, den fångades på trolling i Ljungan under gångna helgen.
Sedan 100-klubben såg dagens ljus 2001 har tävlingens popularitet ständigt ökat. Nu passerar vi ofattbara 7000 anmälda fiskar. Totalt har drygt 7,5 kilometer gädda anmälts, med en snittlängd på knappt 107 centimeter.
Även Meterligan, tävlingen som ryms inuti 100-klubben, har ökat i popularitet. Deltagarna tävlar dels mot sina noteringar från tidigare år, men även mot fiskekompisar. Tävlingen lockar såväl hobbyfiskare som fullblodsproffs och att vinna Meterligan bär numer på en rejäl skopa prestige.

För att bli medlem i 100-klubben och tävla i Meterligan:
– Fånga en gädda över 100 centimeter
– Mät längden
– Ta en digital bild
– Släpp tillbaka gäddan levande
– Fyll i anmälan här på sajten och bifoga bilden
– Anmälan ska ske senast 14 dagar efter fångsten
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta