[/caption] " /> 81-åringen hittad död | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
81-åringen hittad död

Den 81-åriga fiskaren har hittats död. (Foto: Morgan Fihn)

Den sportfiskare som anmäldes saknad vid Lillhamrasjön i Ljusdalstrakten på söndagskvällen har hittats död. Båten låg uppdragen på land och inte långt därifrån fann man 81-åringen avliden. Anhöriga är underrättade.
Vid 18.30-tiden på söndag kväll började anhöriga undra var 81-åringen tagit vägen. Man fann hans bil och noterade att båten var borta. Två personer gav sig först ut och letade i egen båt på Lillhamrasjön och klockan 20.30 anslöt räddningstjänsten kort efter att de fått larmet.
Klockan två på natten hittades mannens båt uppdragen på land. Kort därefter hittades han avliden liggande på marken inte långt från båten. Polisen misstänker inte att mannen utsatts för brott och anhöriga är underrättade.
Tidigare notis.
Morgan Fihn


Visa större karta

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta