[/caption] " /> 81-årig fiskare saknad efter fisketur | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
81-årig fiskare saknad efter fisketur

I slutat av augusti drunknade en sportfiskare i Siljan. (Foto: Räddningstjänsten Mora)

Ännu en sportfiskare befaras ha drunknat. Helikopter och båtar har satts in i sökandet efter den 81-åring som fiskat på Lillhamrasjön i Ljusdalstrakten på söndagskvällen.
När mannen inte återvänt hem på söndagskvällen vände sig anhöriga till polisen vid halv niotiden.
– Helikoptern som är utrustad med mörkerkikare har gått ner men båtar letar fortfarande, säger Gävleborgspolisen länsvakthavande Max Forsström till TT. Man hoppas att mannen gått iland på en ö på grund av den hårda blåsten som rådde under söndagen. Vädret under natten har varit förhållandevis bra i området med en nattemperatur på tio grader.
– Vi ger inte upp förrän vi åtminstone hittat hans båt, säger Forsström.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta