Agneta Johansson och Lars-Erik Ottosson från Själevad rapporterar om ett kanonfiske efter abborre i Norrland. Paret kan skryta med flera abborrar över kilot med en toppnotering på strax över 1,2 kilo. " /> Abborrdubblé från Norrland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Grattis Agneta Johansson till en läcker abborrdubblé!
Abborrdubblé från Norrland

Agneta Johansson och Lars-Erik Ottosson från Själevad rapporterar om ett kanonfiske efter abborre i Norrland. Paret kan skryta med flera abborrar över kilot med en toppnotering på strax över 1,2 kilo.

Men frågan är om inte Agneta har störst anledning till att skryta efter att hon fick en tvättäkta abborrdubblé på ett och samma bete, vid med deras senaste fisketur i Själevadfjärden. Hon berättar själv om den lite anmärkningsvärda fångsten:
– Gubben höll på att tappa hakan när han drog upp fisken. Det satt två abborrar på samma vobbler, en i varje krok, berättar Agneta som bara veckan innan landade en gädda på imponerande tio kilo!

Förutom de stora abborrarna bjöd fisketuren på mer dramatik med stor gädda alternativt gös, som attackerade en redan krokad fisk och skapade grova bitmärken över ryggen, men den fisken ville inte se sig överlistad…
– Vi får vara med om mycket på våra fisketurer, men årets fiske har varit otroligt, hälsar Agneta och Lars-Erik.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta