Agneta Johansson och Lars-Erik Ottosson från Själevad rapporterar om ett kanonfiske efter abborre i Norrland. Paret kan skryta med flera abborrar över kilot med en toppnotering på strax över 1,2 kilo. " /> Abborrdubblé från Norrland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Grattis Agneta Johansson till en läcker abborrdubblé!
Abborrdubblé från Norrland

Agneta Johansson och Lars-Erik Ottosson från Själevad rapporterar om ett kanonfiske efter abborre i Norrland. Paret kan skryta med flera abborrar över kilot med en toppnotering på strax över 1,2 kilo.

Men frågan är om inte Agneta har störst anledning till att skryta efter att hon fick en tvättäkta abborrdubblé på ett och samma bete, vid med deras senaste fisketur i Själevadfjärden. Hon berättar själv om den lite anmärkningsvärda fångsten:
– Gubben höll på att tappa hakan när han drog upp fisken. Det satt två abborrar på samma vobbler, en i varje krok, berättar Agneta som bara veckan innan landade en gädda på imponerande tio kilo!

Förutom de stora abborrarna bjöd fisketuren på mer dramatik med stor gädda alternativt gös, som attackerade en redan krokad fisk och skapade grova bitmärken över ryggen, men den fisken ville inte se sig överlistad…
– Vi får vara med om mycket på våra fisketurer, men årets fiske har varit otroligt, hälsar Agneta och Lars-Erik.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta