Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Abborrebonanza med jerk

Det var väl egentligen inte abborre dom hade i tankarna – men fisketuren i Kalmarsund förvandlades till en riktig abborrbonanza, med flera megaborrar som slukade jerkarna.
De som hade turen att träffa på de aggressiva abborrarna var Alvar ”Bubben” Evaldsson och Ola Dahl i Team Dyngballarna, rapporterar teamkompisen Daniel Krejiic.
De båda var ute för att testa jerkfisket i Kalmarsund, efter förbudet. Redan på första uppankringen fick Alvar hugg och noterade att det inte riktigt kändes som en gädda. Det var ett väldigt ettrigt sprattel och det visade sig att en abborre på 1360 gram tagit Busterjerken.
Efter ett par mindre gäddor som mellanmål var det dags igen – på ett nästan chockerande sätt. Precis när Alvar skulle lyfta betet ur vattnet så kom två grova abborrar farande och högg på varsin trekrok! Tyvärr lossnade den störst av dem, men den som hängde kvar vägde hela 1680 gram.
Ännu en storabborre, 1410 gram, hamnade i båten innan den sanslösa fiskedagen var över.
Svenne Andersson

Alvar "Bubben" Evaldsson visar upp abborren på 1680 gram som blev kvar efter det sanslösa dubbelhugget.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta