Barnradion grillar abborre[/caption] " /> Abborren i barnradiofokus | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Abborren i barnradiofokus
Barnradion grillar abborre

Grillad abborre är smaskens tycker Viggo och Olga.

I barnradion P4 idag 17.45 kommer Olga, Viggo och Martin Falklind att fiska och grilla abborre.
Abborren är vår mest älskade sportfisk. Den finns överallt, den nappar på allt och den är god att äta. Nästan alla svenskar har ett abborrfiske inom cykelavstånd!
I dagens radioprogram kommer gänget att både spinnfiska och meta efter abborre. Eftersom fisket lyckas, får också barnen chansen att tillreda sina abborrar som de lägger hela på grillen.
Radiofiskeserien fortsätter hela veckan.
Lyssna på fler inslag på Sveriges Radio
Läs mer på fiskeskolor
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta