" />
Annons
ABU-fantast "kom till himlen" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Wayne Real åkte till Svängsta och fick träffa flera ABU-profiler. Här ses han med Lennart Borgström, sonson till ABU:s grundare och tidigare chef för företaget. Foto: Wayne Real
ABU-fantast "kom till himlen”

Wayne Real från Australien har ägnat stor del av sitt liv åt att samla ABU-produkter. Nyligen gick en dröm i uppfyllelse då han besökte Svängsta – företagets vagga. – Jag har kommit till himlen, säger han till P4 Blekinge.

Många sportfiskare har ett alldeles speciellt förhållande till ABU. Det gäller inte minst Wayne Real, som köpte sitt första ABU-bete 1965. I hans hemstad i Queensland fanns då tre beten att lägga veckopengen på – Toby och wobblerna Hi-Lo och Killer.
Något senare blev Wayne ägare till en Ambassadeur 6000 och då väcktes en passion för ABU som varar än i dag. Samlandet tog fart och nu äger han omkring 4000 ABU-produkter. De flesta tillverkades under 1940- till 1980-talet och i reportaget från P4 Blekinge berättar Wayne att han aldrig sålt en ABU-produkt. Dubbletter ges hellre bort till nära vänner.

Lyssna på inslaget här.

Se delar av Waynes imponerande samling här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En del av Shimanos svenska team, från vänster: Carl Sterner, Heikki Turunen, Juha Penttilä, Mats Lagerkvist, Adam Davies, Andreas Rasmussen och Jonathan Bjurstam.
Shimano satsar på fisket i Norden – tar över försäljning

Nästa år är det 100 år sedan varumärket Shimano grundades. Nu kommer beskedet att företaget etablerar sig på nordisk mark och även tar över försäljningen av Shimano fiske.

Snacket om Shimanos satsning i Norden har redan pågått ett tag, och för branschen är det alltså ingen större överraskning att det nu blir officiellt. Det handlar alltså om att Shimano Nordic tar över försäljningen av Shimano fiske i Norden, med bland annat målsättningen att erbjuda sina kunder ett större sortiment.

Ett nytt så kallat ”showroom” står redan klart i Uppsala, och en rad nya medarbetare har installerat sig. På det svenska kontoret finns Carl Sterner, säljchef för fiske i Norden; Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator; Jesper Wedin, säljare; samt Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj, meddelar Shimano genom ett pressmeddelande.

Även på Shimanos lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark utökas teamen med nya kollegor med inriktning på fiske.
– Det tog förstås tid att hitta rätt personer, men snart är alla på plats. Samtliga har ju redan en gedigen fiskebakgrund, men vi längtar efter att få bekanta oss med branschen utifrån vår nya roll. Vi ser verkligen fram emot att få lära oss mer om kundernas förutsättningar och behov och tillsammans komma fram till rätt support för dem. Det är superviktigt för oss, säger Carl Sterner i pressmeddelandet.

Målet är också att ”den lokala närvaron kommer även att ha betydelse för marknadsföringen mot slutkonsument, där Shimano kan vara mer lyhörda och anpassningsbara för trender och efterfrågan – oavsett om det gäller produkter eller verksamhet”.

Du kanske även gillar detta