SFFF_abu_webbPressmeddelande: ABU GARCIA fördjupar samarbetet med SFFF (Sveriges Funktionshindrades Frilufts-och Fiskeförening) " /> ABU GARCIA fördjupar samarbetet med SFFF | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
ABU GARCIA fördjupar samarbetet med SFFF

SFFF_abu_webbPressmeddelande: ABU GARCIA fördjupar samarbetet med SFFF (Sveriges Funktionshindrades Frilufts-och Fiskeförening)
SFFF med grundaren Jonas Nilsson tillsammans med Ella Micalsen som är utbildad fiskeguide skapar möjligheter för människor med funktionshinder att utöva ett aktivt friluftsliv med fiske som viktigt inslag. Allt detta är möjligt tack vare den specialbyggda båten Fred25 som kan manövreras av en ensam skeppare i rullstol.
Från och med i år ingår SFFF i Team Abu Garcia, och deltar i fisketävlingar i och utanför Sverige.
Närmast väntar trollingtävlingen på Bornholm.
– Det känns verkligen bra att samarbeta med SFFF, säger Abu Garcias försäljningschef Olle Lidesjö.
– Att ge rörelsehindrade möjlighet att komma ut i båt och fiska känns fantastiskt vi skall göra vad vi kan för att stötta deras aktiviter.
Läs mer i SFFS egen pressrelease i bifogad fil.
Ni kan följa SFFS blogg på www.abugarcia.se

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta