Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Aktivist skjuten i huvudet

Kampen mot överfiskningen i vattnen utanför Istanbul nu fått dramatiska och tragiska proportioner. (Foto: Nico Cristafulli/Creative commons)

Tidningen Miljöaktuellt rapporterar att en miljöaktivist blivit skjuten.  Ahmet Aslan  kämpade mot illegalt fiske och har skrivit ett flertal kritiska rapporter i ämnet. Trots omfattande skador, bland annat ett förlorat öga, lyckades han överleva attacken.
Bakgrunden till våldsdådet var att Aslan Aslan arbetat aktivt mot överfiskning och illegalt fiske, skriver tidningen Miljöaktuellt. Han har producerat ett flertal rapporter som överlämnats till fiskarnas fackförbund i Turkiet.
– Den här incidenten är toppen av ett isberg. Med begränsade fiskkvoter och de höga skulder som fiskarna har, så har vi väntat oss att något sådant här ska hända under lång tid nu, säger miljöaktivisten Defne Koryürek till Treehugger.
Vill du läsa hela artikeln? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta