En aktivistgrupp som kallar sig för "Tomma burar" har slagit till mot Fogdö Lax i Grisslehamn. Cirka 900 förrymda regnbågar simmar därmed omkring i vattnen kring Singö. " /> Aktivister "befriade" regnbågar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nu är det gott om förrymda regnbågar i vattnen kring Singö.
Aktivister "befriade" regnbågar

En aktivistgrupp som kallar sig för ”Tomma burar” har slagit till mot Fogdö Lax i Grisslehamn. Cirka 900 förrymda regnbågar simmar därmed omkring i vattnen kring Singö.
Det var i måndags morse som personalen på odlingen upptäckte att någon klippt upp ett 70 centimeter stort hål i en av odlingskassarna, uppger norrteljetidning.se. Djurrättsaktivisterna hade lämnat efter sig en burk kakor (!) och en lapp där de meddelade att de ”befriat” fiskarna till ett liv i havet. Gruppen har publicerat text och bilder på sin hemsida och säger sig vara beredda att ta sitt straff, även om de inte uppfattar aktionen som brottslig.
Personalen på odlingen är förvånad och oförstående:
– Jag förstår inte budskapet. De fiskar som simmar ut vet inget annat liv. De är uppfödda här och klarar sig inte därute, säger Susanne Kedvik till tidningen.
Som vanligt vid sådana här incidenter kan lokalbefolkningen säkert räkna med att det kommer att finnas gott om huggvilliga regnbågar i vattnen den närmaste tiden.

Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta