Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Ål säljs fortfarande

Här om dagen berättade vi att man fortfarande serverar ål på många julbord. Världsnaturfonden (WWF) har titta närmare på hur många handlare som slutat och hur många som fortsätter sälja ål.
Ålen är till följd av åratals överfiske på väg att utrotas. Trots detta vill många svenskar fortfarande äta ål till jul. WWF har satt luppen på hur det förhåller sig med ålhandeln nu i jultid och man konstaterar att både ålder och geografi avgör om man väljer bort ålen eller inte.
I storstäderna Stockholm och Göteborg tycks även ekonomisk status spela en avgörande roll om man kan avstå från ålen eller inte. Här är det i de exklusiva saluhallarna man hittar ålförsäljarna.
För att läsa WWF:s artikel klicka HÄR
Anders Nicander

Här säljer man fortfarande den akut utrotningshotade de ålen:
Herrestads Gästgivaregård, Ystad
Åhus Gästgivaregård, Åhus
Kåseberga Fisk, Löderup
Skillinge Fisk
Kungstorgets Fiskaffär, Göteborg
Melanders butiker på Söderhallarna, Östermalmshallen, Nacka forum, Hötorget
Lisa Elmqvist, Östermalmshallen
Birgitta Åhs Fiskaffär, Östermalmshallen
ål, ålfiske, fiskepolitik, Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta